Siirry pääsisältöön

Talvitreenit

Nallella piti suunnitelmien mukaan olla tänään vapaapäivä, kun sunnuntaina oli kisat ja eilen ylimääräiset treenit. Olin Hukan kanssa lähdössä, niin Nalle tuli ovelle heiluttamaan häntää, että enkö minäkin pääsisi mukaan. Otin sen sitten matkaan ja ajattelin, että sama kai sen kanssa jotain pientä on tehdä.

Nallen ryhmän treeneissä oli luvassa leijeröintiä. Nallen kanssa ei ihan hirveästi sitä olla tehty. Sujuu ihan hyvin puomin tai keppien kohdalla, tavallisilla hypyillä ei varmaan ollakaan tehty.


Alkupätkä kepeille asti tehtiin vain kerran, kun siinä ei mitään erikoista ollut. Nallella oli hyvä vauhti päällä ja se oli kuulemma oikein lentänyt A:n harjan yli, kun tuli niin kovalla vauhdilla. Kepitkin meni hyvässä rytmissä, joten ne otettiin vain kerran.

8 putken poispäin käännössä oli alkuun vähän ongelmaa. Käänsin liian löysästi, jolloin käänsin Nallen putken ohi. Muutama tarkentava ohje kouluttajalla (molemmat kädet käyttöön ja käännetään kuin auton rattia), niin Nalle sujahti oikeaan putkeen.

Ongelmat jatkui sitten 9-10 välissä. Nalle hyppäsi aina 13, vaikka yritettiin mitä. Itse olin lähellä 13 ja liikuin reippaasti, jotta vauhti veisi eteenpäin. Ei toiminut. Yritin 13 kohdalla tyrkätä Nallea poispäin. Ei toiminut sekään. Otettiin sitten muutaman kerran niin, että kouluttaja palkkasi Nallen 10:ltä. Sitten ei ollut ongelmaa, Nalle juoksi aivan oikein 13 ohi. Kummasti se aina tietää, milloin on saamassa kouluttajalta palkkaa ja milloin ei.

13-14 välissä leijeröinti onnistui ihan hyvin. Vähän piti vielä 14:ta törkätä lisää. Silloin piti muistaa oma kroppa ja jalat suoraan kohti koiraa, jotta se hyppää poispäin minusta.

Loppupätkää ei sellaisenaan otettu, vaan alettiin opettaa Nallelle eteen- käskyä. Aiemminhan sille ei ole kauheasti ollut käyttöä, kun olen aivan hyvin kerinnyt aina Nallen edelle. Nyt kun vauhtia on rutkasti lisää, ei ole niin sanottua, että aina ehtisin edelle. Lisäksi Nallella on paha tapa tiputtaa loppusuoralla rimoja (ehkä 2 kertaa näin käynyt), jos vedätän sitä edestä liikaa Tulee liian kiire perään. Näin voisi olla parempi, jos se oppisi eteen-käskyn kunnolla, niin antaa sen mennä edeltä, jos mahdollista. Tehtiin ensin 19 putki ja 20 hyppy. Kouluttaja palkkasi hypyn jälkeen. En antanut muuta käskyä kuin eteen. Hyvin lähti Nalle edelle. Toistettiin muutama kerta. Sitten tehtiiin esteet 15-20. 19 putkelta alkaen käskin vaan eteen. Muutama toisto tätäkin ja Nalle ei putken jälkeen edes katsonut missä olen, paineli vaan palkalle.

Olipa taas mukavat treenit. Nallella ei painanut kolmen päivän agilityputki yhtään jaloissa. Toivottavasti paukkuja on vielä jäljellä viikonlopulle, koska silloin päästä Niina-Liina Linnan oppiin ja doboilemaan.

Kommentit

Luetuimmat

Koiran fyysisen kunnon kehittäminen

Perjantai-ilta sujui rattoisasti Lotta Vuorelan "Koiran fyysisen kunnon kehittäminen"- luennolla. Totuttuun tapaan tässä on minun luentomuistiinpanot, joissa voi olla virheitä. Joten jos haluat tietää, mitä Lotta luennolla puhuu, suosittelen osallistumaan sellaiselle henkilökohtaisesti. Tutkimuspohjaa Tähän mennessä eniten tutkimusta on tehty greyhoundeista ja valjakkokoirista. Ensimmäinen agilityaiheinen tutkimus on tehty vuonna 2007 ( Rovira et al. ). Koiran ja ihmisen kehot eroavat toisistaan. Suurimmat erot liittyvät solurakenteisiin. Koiralla on kolmen tyyppisiä lihassoluja. Nopeimmissa IIX-tyypin soluissa on epätavallisen suuri oksidatiivinen kapasiteetti eli solu on samanaikaisesti sekä nopea että kestävä. Koiralla on myös hybridisoluja, joiden hienosäädöllä se pystyy vaikuttamaan lihasten tehoihin nopeutta, voimaa ja kestävyyttä vaativissa suorituksissa. Koiran lihassoluissa on tehokkaampi energianhuolto ja hapensaanti kuin ihmisen soluissa. Koira ja hevonen p

Miksi ajelen koirani karvat kesällä?

Kuten edellisessäkin Nallen trimmaukseen liittyvässä postauksessa kirjoitin, suomenlapinkoiran karvanajelu jakaa mielipiteitä erittäin vahvasti. Suurin osa asian vastustajista ei ymmärrä tai halua ymmärtää asian pointtia. Siksipä päätin tähän vähän avata, miksi meillä on tähän ratkaisuun päädytty. Haluan nyt heti alkuun painottaa, että meillä tämä on koettu Nallen kohdalla oikeaksi ratkaisuksi kuuden vuoden kokemuksella, mutta jokainen tuntee oman koiransa ja tietää mikä sille on parasta. Se, että tämä toimii meillä, ei tarkoita, että se toimii kaikilla. Ihan ensiksi yksinkertainen vastaus postauksen otsikon kysymykseen: Haluan lisätä koirani hyvinvointia . Tämä ei ole mikään muotivillitys, jota haluan seurata (ja kaikki minut tuntevat tietävät, että en seuraa niitä muillakaan elämän osa-alueilla). Olen hankkinut pitkäkarvaisen koiran ihan siitä syystä, että haluan pitkäkarvaisen koiran. Olen hyvin tietoinen, että valmiiksi lyhytkarvaisiakin vaihtoehtoja on olemassa. On kuitenkin

Saanen esitellä: kennel Hukattu

Kasvattajan peruskurssin läpäisyn jälkeen on mahdollista hakea kennelnimeä. Tälle kurssille mennessä minulla ei ollut suunnitelmissa hakea kennelnimeä ollenkaan. Menin kurssille ihan yleisestä mielenkiinnosta ja ajattelin sen toisaalta myös hyödyttävän, jos Hukkaa vielä joskus käytetään jalostukseen. Kurssin jälkeen tuli kuitenkin ajatus, että kun kennelnimen hakemisella on 5 vuoden aikaraja (tai joutuu käymään kasvattajan peruskurssin uudelleen), voisi nimen sittenkin anoa heti, ettei asia unohdu. Ihan siltä varalta jos sille on joskus käyttöä. Kennelnimen anominen on monivaiheinen ja pitkä prosessi. Nimiehdotukset käyvät hyväksytettävinä niin kansainvälisessä FCI:ssä kuin Kennelliiitossa ja lisäksi ne on Koiramme-lehdessä näytillä ennen hyväksymistä. Eli siinäkin mielessä se on hyvä anoa silloin, kun tarve ei ihan akuutti ole, jotta ehtii rauhassa odotella prosessin etenemistä. Yleensä kennelnimen anominen kaikkine vaiheineen kestää vähintään puoli vuotta. 1. Keksi kenneln

Kasvattajan peruskurssi

Mikäli haluaa itselleen virallisen kennelnimen, täytyy ensin suorittaa Kennelliiton alainen kasvattajan peruskurssi. Kurssin voi käydä myös itseään sivistääkseen, mikäli kasvatustyö ei sinällään kiinnosta. Etelä-Pohjanmaan kennelpiiri järjestää Seinäjoella lähes vuosittain kyseisen kurssin. Huomasin ilmoituksen vähän sen jälkeen, kun Hukan pennut olivat lähteneet maailmalle. Kennelliiton sivuilla kurssin kerrotaan sopivan kasvattajien lisäksi myös urosten omistajille, joten päätin osallistua kurssille vaikkei mitään suunnitelmia kasvattamisen aloittamisesta olekaan. Kurssi järjestettiin Seinäjoen ABC:llä ja pienehkö luentosali oli lähes ääriään myöten täynnä. Enemmistö osallistujista taisi olla metsästyspuolen ihmisiä. Kurssin kouluttajana toimi E-P:n  kennelpiirin aluekouluttaja Marjukka Marttila. Olimme saaneet etukäteen linkin Kasvattajan peruskurssin materiaaliin , joka piti joko tulostaa tai tilata Showlinkiltä. Ilmeisesti Kennelliitto on alkanut säästämään näissä, koska aiem

Agilityn radanlukutaito ja ohjaustekniikat

Agilityhallilla järjestettiin Niina Leinosen "Radanlukutaito ja ohjaustekniikat" luento. Aloitettiin teoriaosuudella ja sitten pähkäiltiin ryhmissä radalla linjojen valintaa ja erilaisia ohjaustekniikoita. Lopuksi Niina vielä näytti oman koiransa kanssa erilaisia tekniikoita. Totuttuun tapaan tässä on minun luentomuistiinpanot, joissa voi olla virheitä. Joten jos haluat tietää, mitä Niina luennolla puhuu, suosittelen osallistumaan sellaiselle henkilökohtaisesti. Radanlukutaito Hyvällä radanlukutaidolla rata sujuu helposti, turvallisesti ja nopeasti. Rataan tutustuessa tulee huomioida ennakointi, taloudellisuus, turvallisuus, oikeat tekniikat, rytmitys ja sijoittuminen. Ennakoinnilla tarkoitetaan sitä, että sekä koira että ohjaaja tietävät minne ollaan menossa. Valitsemalla taloudelliset tiet voidaan säästää koiraa. Turvallisuus on tärkeeä, jotta ei kuormiteta koiraa ja voidaan estää loukkaantumiset. Oikeat tekniikat pitää osata valita oikeaan paikkaan. Onnistunut ryt