Siirry pääsisältöön

Kokkolan tokokoe

Tänään Nallella oli ohjelmassa tokokoe Kokkolassa. Heti, kun Nallen otin autosta, huomasin, että tänään ei oo meidän päivä. Nalle ei innostunut oikein mistään, vaikka yleensä se on tosi innoissaan, jos pääsee vieraaseen paikkaan. Liekö sitä ärsyttänyt kahden tunnin automatka tai se että Hukka oli mukana. Tai sitten sitä inhotti märkä ja kurainen keli. Tai sitten vaan planeettojen asennot eivät olleet kohdallaan. Nallen kanssa tämä harrastaminen on vähän veitsen terällä taiteilua, kun se on niin tuulella käyvä.

Mutta niin siinä kävi, että kaikesta huolimatta saatiin taisteltua ykköstulos. Kokeesta ei mitään mahtifiilistä jäänyt, mutta kyllä siellä moni asia onnistui.

Luoksepäästävyys 10
Häntä alkoi heilua heti kun tuomari katsoi kohti ja nousi seisomaan. Saatiin kuitenkin 10, kun Nalle rauhoittui istumaan heti kun tuomari astui kauemmas.

Paikkamakuu 9
Meni maahan siinä vaiheessa kun sanoin liikkurille valmis, mutta sitä ei tuomari kait huomannu, niin sitä ei lasketa. Paikkamakuussa vaihto vähän lonkkaa ja katseli ympärilleen. Perusasennon ennakoi, joten siitä pistemenetys.

Seuraaminen kytkettynä 8
Perusasennot teki kaikki, mitä yleensä on jäänyt tekemättä. Pistevähennykset jätättämisestä. Tämä oli perus-Nallea pahimmillaan.

Seuraaminen vapaana 7
Sama meno jatkui täällä.

Maahanmeno 10
Ei mitään huomautettavaa.

Luoksetulo 10
Hyvällä vauhdilla tuli luokse. Juuri kun oli kiepsahtamassa perusasentoon, niin alkoi pyllyä kutittaa, mutta onneksi teki kuitenkin liikkeen loppuun, niin ei tullut pistevähennyksiä.

Seisominen 0
Se meni maahan. Mistäs tämä ongelma palasi...?

Estehyppy 10
Ei mitään huomautettavaa.

Kokonaisvaikutus 10

161 pistettä, ALO1.

Eli niukin naukin ykkönen, mutta sehän riittää. Tuomarin mukaan virettä pitäisi saada paremmaksi (ai miten niin?).

Nyt kun saataisiin vielä koepaikka jostain, että voitaisiin kokeilla siitä viimestä ykköstä. Uskoisin, että Nallella nuo loputkin liikkeet paranisivat, jos sitä ei kyllästytä alussa kahdella seuraamiskaaviolla.

Kommentit

  1. Ykkönen se on niukkakin ykkönen, onnea, ja kivasti kymppejä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :)

    Onhan tässä jotain kehitystä tapahtunut, kun viime syksynä penkin alle menneestä kokeesta saldona oli kolmostulos ja nyt vaikkei nappiin mennyt, saatiin ykkönen.

    Viimesen ykkösen metsästys jatkuu sitten ens kuussa, kun saatiin paikka kokeeseen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Luetuimmat

Koiran fyysisen kunnon kehittäminen

Perjantai-ilta sujui rattoisasti Lotta Vuorelan "Koiran fyysisen kunnon kehittäminen"- luennolla. Totuttuun tapaan tässä on minun luentomuistiinpanot, joissa voi olla virheitä. Joten jos haluat tietää, mitä Lotta luennolla puhuu, suosittelen osallistumaan sellaiselle henkilökohtaisesti. Tutkimuspohjaa Tähän mennessä eniten tutkimusta on tehty greyhoundeista ja valjakkokoirista. Ensimmäinen agilityaiheinen tutkimus on tehty vuonna 2007 ( Rovira et al. ). Koiran ja ihmisen kehot eroavat toisistaan. Suurimmat erot liittyvät solurakenteisiin. Koiralla on kolmen tyyppisiä lihassoluja. Nopeimmissa IIX-tyypin soluissa on epätavallisen suuri oksidatiivinen kapasiteetti eli solu on samanaikaisesti sekä nopea että kestävä. Koiralla on myös hybridisoluja, joiden hienosäädöllä se pystyy vaikuttamaan lihasten tehoihin nopeutta, voimaa ja kestävyyttä vaativissa suorituksissa. Koiran lihassoluissa on tehokkaampi energianhuolto ja hapensaanti kuin ihmisen soluissa. Koira ja hevonen p

Miksi ajelen koirani karvat kesällä?

Kuten edellisessäkin Nallen trimmaukseen liittyvässä postauksessa kirjoitin, suomenlapinkoiran karvanajelu jakaa mielipiteitä erittäin vahvasti. Suurin osa asian vastustajista ei ymmärrä tai halua ymmärtää asian pointtia. Siksipä päätin tähän vähän avata, miksi meillä on tähän ratkaisuun päädytty. Haluan nyt heti alkuun painottaa, että meillä tämä on koettu Nallen kohdalla oikeaksi ratkaisuksi kuuden vuoden kokemuksella, mutta jokainen tuntee oman koiransa ja tietää mikä sille on parasta. Se, että tämä toimii meillä, ei tarkoita, että se toimii kaikilla. Ihan ensiksi yksinkertainen vastaus postauksen otsikon kysymykseen: Haluan lisätä koirani hyvinvointia . Tämä ei ole mikään muotivillitys, jota haluan seurata (ja kaikki minut tuntevat tietävät, että en seuraa niitä muillakaan elämän osa-alueilla). Olen hankkinut pitkäkarvaisen koiran ihan siitä syystä, että haluan pitkäkarvaisen koiran. Olen hyvin tietoinen, että valmiiksi lyhytkarvaisiakin vaihtoehtoja on olemassa. On kuitenkin

Saanen esitellä: kennel Hukattu

Kasvattajan peruskurssin läpäisyn jälkeen on mahdollista hakea kennelnimeä. Tälle kurssille mennessä minulla ei ollut suunnitelmissa hakea kennelnimeä ollenkaan. Menin kurssille ihan yleisestä mielenkiinnosta ja ajattelin sen toisaalta myös hyödyttävän, jos Hukkaa vielä joskus käytetään jalostukseen. Kurssin jälkeen tuli kuitenkin ajatus, että kun kennelnimen hakemisella on 5 vuoden aikaraja (tai joutuu käymään kasvattajan peruskurssin uudelleen), voisi nimen sittenkin anoa heti, ettei asia unohdu. Ihan siltä varalta jos sille on joskus käyttöä. Kennelnimen anominen on monivaiheinen ja pitkä prosessi. Nimiehdotukset käyvät hyväksytettävinä niin kansainvälisessä FCI:ssä kuin Kennelliiitossa ja lisäksi ne on Koiramme-lehdessä näytillä ennen hyväksymistä. Eli siinäkin mielessä se on hyvä anoa silloin, kun tarve ei ihan akuutti ole, jotta ehtii rauhassa odotella prosessin etenemistä. Yleensä kennelnimen anominen kaikkine vaiheineen kestää vähintään puoli vuotta. 1. Keksi kenneln

Kasvattajan peruskurssi

Mikäli haluaa itselleen virallisen kennelnimen, täytyy ensin suorittaa Kennelliiton alainen kasvattajan peruskurssi. Kurssin voi käydä myös itseään sivistääkseen, mikäli kasvatustyö ei sinällään kiinnosta. Etelä-Pohjanmaan kennelpiiri järjestää Seinäjoella lähes vuosittain kyseisen kurssin. Huomasin ilmoituksen vähän sen jälkeen, kun Hukan pennut olivat lähteneet maailmalle. Kennelliiton sivuilla kurssin kerrotaan sopivan kasvattajien lisäksi myös urosten omistajille, joten päätin osallistua kurssille vaikkei mitään suunnitelmia kasvattamisen aloittamisesta olekaan. Kurssi järjestettiin Seinäjoen ABC:llä ja pienehkö luentosali oli lähes ääriään myöten täynnä. Enemmistö osallistujista taisi olla metsästyspuolen ihmisiä. Kurssin kouluttajana toimi E-P:n  kennelpiirin aluekouluttaja Marjukka Marttila. Olimme saaneet etukäteen linkin Kasvattajan peruskurssin materiaaliin , joka piti joko tulostaa tai tilata Showlinkiltä. Ilmeisesti Kennelliitto on alkanut säästämään näissä, koska aiem

Agilityn radanlukutaito ja ohjaustekniikat

Agilityhallilla järjestettiin Niina Leinosen "Radanlukutaito ja ohjaustekniikat" luento. Aloitettiin teoriaosuudella ja sitten pähkäiltiin ryhmissä radalla linjojen valintaa ja erilaisia ohjaustekniikoita. Lopuksi Niina vielä näytti oman koiransa kanssa erilaisia tekniikoita. Totuttuun tapaan tässä on minun luentomuistiinpanot, joissa voi olla virheitä. Joten jos haluat tietää, mitä Niina luennolla puhuu, suosittelen osallistumaan sellaiselle henkilökohtaisesti. Radanlukutaito Hyvällä radanlukutaidolla rata sujuu helposti, turvallisesti ja nopeasti. Rataan tutustuessa tulee huomioida ennakointi, taloudellisuus, turvallisuus, oikeat tekniikat, rytmitys ja sijoittuminen. Ennakoinnilla tarkoitetaan sitä, että sekä koira että ohjaaja tietävät minne ollaan menossa. Valitsemalla taloudelliset tiet voidaan säästää koiraa. Turvallisuus on tärkeeä, jotta ei kuormiteta koiraa ja voidaan estää loukkaantumiset. Oikeat tekniikat pitää osata valita oikeaan paikkaan. Onnistunut ryt