Siirry pääsisältöön

Möllitreenit vol. 18

Tänään luvassa oli melko kimurantteja ohjauskuvioita. Nallella esteet oli 35 cm.


Koira 1. esteen taa, itse 2-3 väliin -> lähetys -> 1-3, valssi -> 4-8, persjättö -> 9-12, takaakierto -> 13-14, välistäveto -> 15-17.

Mentiin rata taas ensin kahteen kertaan, eikä kummallakaan kertaa ollut suurempia ongelmia. Keppikulma oli astetta haastavampi kuin mihin ollaan totuttu, joten se nyt ei mennyt kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, mutta itse pujottelu sujui taas ihan hyvin, kunhan Nalle pääsi vauhtiin. Tällä kertaa Nalle odotti lähtöä kiltisti, eikä ennakoinut kuten viimeksi. Takaakierto ja välistäveto sujui molemmat tosi hyvin.
Putket Nalle meni vähän himmaillen, mikä saattoi johtua vesisateesta, jonka seurauksena putket oli melko märkiä. Mentiin kuitenkin ratojen jälkeen yhtä putkea yksittäisenä. Palkkasin ja kehuin hirveesti ja Nalle tuli sen hyvällä vauhdilla.

Jäi vielä kaikkien suorituksien jälkeen aikaa, joten tehtiin paria tällaista ohjausharjoitusta.


Kuvassa alempana olevan harjoituksen tarkoituksena oli, että koira tekisi mahdollisimman pienet kaarrokset. Koira 1. esteen taa, itse 2-3 välissä -> lähetys -> oikealla kädellä ohjataan koira 2. esteen yli -> heti käännytään yläkropasta itsensä ympäri ja otetaan koira vasemmalle kädelle -> koira 3. esteen yli -> vedetään koira niiston tapaisesti esteen vierestä, koira jää vasemmalle puolelle -> esteen 4. yli, takaaleikkaus -> esteen 5. yli, takaaleikkaus -> esteen 6. yli.

Kuvassa ylempänä olevan harjoituksen aihe oli jaakotus. Eli koira 1. esteen taa, ite 2. esteen siivekkeen viereen -> lähetys -> este 1 -> jaakotus -> este 2 -> putki.

Toisena tehtiin jaakotuksen tapainen takaakierto. Eli koira putkeen, ite B-esteen siivekkeen viereen -> koira tulee putkesta, viedään se vasemmalla kädellä takaakiertoon -> koira hyppää B-esteen, samalla itse käännytään yläkropasta oikealle ja otetaan koira oikealla kädellä esteen yli -> C-este.

Molemmat ohjausharjoitukset sujui meiltä yllättävän mallikkaasti, kunhan ohjaajat näytti kädestä pitäen miten mikäkin käsi on missäkin vaiheessa. Nalle hoksasi nopeasti mistä on kyse.

Tänään oli kyllä hyvät treenit, päällimmäisenä mieleen jäi, että kaikki onnistui hyvin. Vauhtia oli tänään ihan erilailla kuin aiemmin. Mulla olikin Herra Majava tänään mukana ja leikittiin Nallen kanssa sillä aluksi. Vauhdin lisäyksen myötä ohjaaminenkin helpottui, kun Nalle eteni koko ajan. Nalle oli tänään tosi hyvällä mielellä ja kuunteli tarkasti ohjausta.

Kommentit

Luetuimmat

Koiran fyysisen kunnon kehittäminen

Perjantai-ilta sujui rattoisasti Lotta Vuorelan "Koiran fyysisen kunnon kehittäminen"- luennolla. Totuttuun tapaan tässä on minun luentomuistiinpanot, joissa voi olla virheitä. Joten jos haluat tietää, mitä Lotta luennolla puhuu, suosittelen osallistumaan sellaiselle henkilökohtaisesti. Tutkimuspohjaa Tähän mennessä eniten tutkimusta on tehty greyhoundeista ja valjakkokoirista. Ensimmäinen agilityaiheinen tutkimus on tehty vuonna 2007 ( Rovira et al. ). Koiran ja ihmisen kehot eroavat toisistaan. Suurimmat erot liittyvät solurakenteisiin. Koiralla on kolmen tyyppisiä lihassoluja. Nopeimmissa IIX-tyypin soluissa on epätavallisen suuri oksidatiivinen kapasiteetti eli solu on samanaikaisesti sekä nopea että kestävä. Koiralla on myös hybridisoluja, joiden hienosäädöllä se pystyy vaikuttamaan lihasten tehoihin nopeutta, voimaa ja kestävyyttä vaativissa suorituksissa. Koiran lihassoluissa on tehokkaampi energianhuolto ja hapensaanti kuin ihmisen soluissa. Koira ja hevonen p

Miksi ajelen koirani karvat kesällä?

Kuten edellisessäkin Nallen trimmaukseen liittyvässä postauksessa kirjoitin, suomenlapinkoiran karvanajelu jakaa mielipiteitä erittäin vahvasti. Suurin osa asian vastustajista ei ymmärrä tai halua ymmärtää asian pointtia. Siksipä päätin tähän vähän avata, miksi meillä on tähän ratkaisuun päädytty. Haluan nyt heti alkuun painottaa, että meillä tämä on koettu Nallen kohdalla oikeaksi ratkaisuksi kuuden vuoden kokemuksella, mutta jokainen tuntee oman koiransa ja tietää mikä sille on parasta. Se, että tämä toimii meillä, ei tarkoita, että se toimii kaikilla. Ihan ensiksi yksinkertainen vastaus postauksen otsikon kysymykseen: Haluan lisätä koirani hyvinvointia . Tämä ei ole mikään muotivillitys, jota haluan seurata (ja kaikki minut tuntevat tietävät, että en seuraa niitä muillakaan elämän osa-alueilla). Olen hankkinut pitkäkarvaisen koiran ihan siitä syystä, että haluan pitkäkarvaisen koiran. Olen hyvin tietoinen, että valmiiksi lyhytkarvaisiakin vaihtoehtoja on olemassa. On kuitenkin

Saanen esitellä: kennel Hukattu

Kasvattajan peruskurssin läpäisyn jälkeen on mahdollista hakea kennelnimeä. Tälle kurssille mennessä minulla ei ollut suunnitelmissa hakea kennelnimeä ollenkaan. Menin kurssille ihan yleisestä mielenkiinnosta ja ajattelin sen toisaalta myös hyödyttävän, jos Hukkaa vielä joskus käytetään jalostukseen. Kurssin jälkeen tuli kuitenkin ajatus, että kun kennelnimen hakemisella on 5 vuoden aikaraja (tai joutuu käymään kasvattajan peruskurssin uudelleen), voisi nimen sittenkin anoa heti, ettei asia unohdu. Ihan siltä varalta jos sille on joskus käyttöä. Kennelnimen anominen on monivaiheinen ja pitkä prosessi. Nimiehdotukset käyvät hyväksytettävinä niin kansainvälisessä FCI:ssä kuin Kennelliiitossa ja lisäksi ne on Koiramme-lehdessä näytillä ennen hyväksymistä. Eli siinäkin mielessä se on hyvä anoa silloin, kun tarve ei ihan akuutti ole, jotta ehtii rauhassa odotella prosessin etenemistä. Yleensä kennelnimen anominen kaikkine vaiheineen kestää vähintään puoli vuotta. 1. Keksi kenneln

Kasvattajan peruskurssi

Mikäli haluaa itselleen virallisen kennelnimen, täytyy ensin suorittaa Kennelliiton alainen kasvattajan peruskurssi. Kurssin voi käydä myös itseään sivistääkseen, mikäli kasvatustyö ei sinällään kiinnosta. Etelä-Pohjanmaan kennelpiiri järjestää Seinäjoella lähes vuosittain kyseisen kurssin. Huomasin ilmoituksen vähän sen jälkeen, kun Hukan pennut olivat lähteneet maailmalle. Kennelliiton sivuilla kurssin kerrotaan sopivan kasvattajien lisäksi myös urosten omistajille, joten päätin osallistua kurssille vaikkei mitään suunnitelmia kasvattamisen aloittamisesta olekaan. Kurssi järjestettiin Seinäjoen ABC:llä ja pienehkö luentosali oli lähes ääriään myöten täynnä. Enemmistö osallistujista taisi olla metsästyspuolen ihmisiä. Kurssin kouluttajana toimi E-P:n  kennelpiirin aluekouluttaja Marjukka Marttila. Olimme saaneet etukäteen linkin Kasvattajan peruskurssin materiaaliin , joka piti joko tulostaa tai tilata Showlinkiltä. Ilmeisesti Kennelliitto on alkanut säästämään näissä, koska aiem

Agilityn radanlukutaito ja ohjaustekniikat

Agilityhallilla järjestettiin Niina Leinosen "Radanlukutaito ja ohjaustekniikat" luento. Aloitettiin teoriaosuudella ja sitten pähkäiltiin ryhmissä radalla linjojen valintaa ja erilaisia ohjaustekniikoita. Lopuksi Niina vielä näytti oman koiransa kanssa erilaisia tekniikoita. Totuttuun tapaan tässä on minun luentomuistiinpanot, joissa voi olla virheitä. Joten jos haluat tietää, mitä Niina luennolla puhuu, suosittelen osallistumaan sellaiselle henkilökohtaisesti. Radanlukutaito Hyvällä radanlukutaidolla rata sujuu helposti, turvallisesti ja nopeasti. Rataan tutustuessa tulee huomioida ennakointi, taloudellisuus, turvallisuus, oikeat tekniikat, rytmitys ja sijoittuminen. Ennakoinnilla tarkoitetaan sitä, että sekä koira että ohjaaja tietävät minne ollaan menossa. Valitsemalla taloudelliset tiet voidaan säästää koiraa. Turvallisuus on tärkeeä, jotta ei kuormiteta koiraa ja voidaan estää loukkaantumiset. Oikeat tekniikat pitää osata valita oikeaan paikkaan. Onnistunut ryt