Siirry pääsisältöön

Kuukausitreenit

Viikkotreenit jäivät joulutauolle viime viikolla, mutta onneksi tällä viikolla oli vielä kuukausitreenit, niin ei jää treenittömäksi tämäkään viikko.


Rata mentiin kahdessa pätkässä, 10 minuuttia per pätkä. Nalle ei ihan parhaassa vedossa ollut, mutta ihan hyviä pätkiä saatiin aikaiseksi.

1-3 parhaiten toimi lentävä lähtö. Nallella latistuu aina fiilis, jos käsken sen lähtöön istumaan, joten niitä pitäisi välttää jos mahdollista. 4-6 tein ensin päällejuoksulla, joka toimi ihan ok, mutta vähän hidasti koiraa. Tehtiin sitten sama sokkareilla, jolloin koirakin oli ihan erilainen. Vauhtia löytyi paljon enemmän.

8 esteelle kokeiltiin ensin niin, että tulin A:n vasemmalta puolen ja kierrätin oikean siivekkeen kautta. Nalle tulee hyvin niistoihin, eikä siinä sinällään ollut ongelmaa, mutta taas minua kohti tuleminen vähän hidasti. Kokeiltiin sitten niin, että tulin A:n oikealta puolen ja lähetin vasemman siivekkeen kautta takaakiertoon, jonka jälkeen tein jotain valssin tapasta (twist taisi olla ohjauskuvio nimeltään, mutta en ole varma). Tässä säilyi oma liike koko ajan ja sitä myöten myös Nallen vauhti.

9 putkesta Nallen linja kiersi suoraan 10 esteen, joten ennen sitä puolivalssilla pieni haltuunotto. 13 esteelle tein ensin keinulle valssin ja 13 takaakierron. Kokeiltiin vielä niin, että en valssannut keinulle, vaan 13 tein poispäinkäännön. Toimi tänään ihan hyvin, ehkä olen itse oppinut ohjaamaan sen vähän paremmin.

16 esteelle piti lähettää vähän kauempaa, jotta ehti ottamaan vastaan seuraavalle esteelle. 17-18 esteen väliin piti tehdä pakkovalssin poikanen, jonka jälkeen 19 este tuli melko luonnostaan.

21 pimeä putkikulma vähän arvellutti, mutta muistin ajatella koko ajan putken suuta, niin sain hyvin lähetettyä Nallen putken takaa. Loppu olikin sitten helppoa kauraa.

Aikaa vielä jäi niin jäätiin vähän hinkkaamaan keppejä. Yleensä kepeille liikun vähän Nallen edellä lähellä keppejä. Kokeiltiin nyt, että mitä tapahtuu jos kuljenkin selvästi edellä. Olin ihan varma, että Nalle lopettaa pujottelun heti. No ei siinä sitten mitään tapahtunut. Muistaa vaan pitää katseen koirassa ja ohjaavan käden päällä, niin hienosti Nalle pujotteli loppuun asti. Sama juttu oli valssin kanssa. Vähän Nalle hidasti, kun aloin valssaamaan keppien lopussa, mutta hyvin pujotteli loppuun asti. Vähän lisää treeniä näihin, niin eiköhän niitä uskalla pian kisoissakin tehdä.

Kommentit

Luetuimmat

Koiran fyysisen kunnon kehittäminen

Perjantai-ilta sujui rattoisasti Lotta Vuorelan "Koiran fyysisen kunnon kehittäminen"- luennolla. Totuttuun tapaan tässä on minun luentomuistiinpanot, joissa voi olla virheitä. Joten jos haluat tietää, mitä Lotta luennolla puhuu, suosittelen osallistumaan sellaiselle henkilökohtaisesti. Tutkimuspohjaa Tähän mennessä eniten tutkimusta on tehty greyhoundeista ja valjakkokoirista. Ensimmäinen agilityaiheinen tutkimus on tehty vuonna 2007 ( Rovira et al. ). Koiran ja ihmisen kehot eroavat toisistaan. Suurimmat erot liittyvät solurakenteisiin. Koiralla on kolmen tyyppisiä lihassoluja. Nopeimmissa IIX-tyypin soluissa on epätavallisen suuri oksidatiivinen kapasiteetti eli solu on samanaikaisesti sekä nopea että kestävä. Koiralla on myös hybridisoluja, joiden hienosäädöllä se pystyy vaikuttamaan lihasten tehoihin nopeutta, voimaa ja kestävyyttä vaativissa suorituksissa. Koiran lihassoluissa on tehokkaampi energianhuolto ja hapensaanti kuin ihmisen soluissa. Koira ja hevonen p

Miksi ajelen koirani karvat kesällä?

Kuten edellisessäkin Nallen trimmaukseen liittyvässä postauksessa kirjoitin, suomenlapinkoiran karvanajelu jakaa mielipiteitä erittäin vahvasti. Suurin osa asian vastustajista ei ymmärrä tai halua ymmärtää asian pointtia. Siksipä päätin tähän vähän avata, miksi meillä on tähän ratkaisuun päädytty. Haluan nyt heti alkuun painottaa, että meillä tämä on koettu Nallen kohdalla oikeaksi ratkaisuksi kuuden vuoden kokemuksella, mutta jokainen tuntee oman koiransa ja tietää mikä sille on parasta. Se, että tämä toimii meillä, ei tarkoita, että se toimii kaikilla. Ihan ensiksi yksinkertainen vastaus postauksen otsikon kysymykseen: Haluan lisätä koirani hyvinvointia . Tämä ei ole mikään muotivillitys, jota haluan seurata (ja kaikki minut tuntevat tietävät, että en seuraa niitä muillakaan elämän osa-alueilla). Olen hankkinut pitkäkarvaisen koiran ihan siitä syystä, että haluan pitkäkarvaisen koiran. Olen hyvin tietoinen, että valmiiksi lyhytkarvaisiakin vaihtoehtoja on olemassa. On kuitenkin

Saanen esitellä: kennel Hukattu

Kasvattajan peruskurssin läpäisyn jälkeen on mahdollista hakea kennelnimeä. Tälle kurssille mennessä minulla ei ollut suunnitelmissa hakea kennelnimeä ollenkaan. Menin kurssille ihan yleisestä mielenkiinnosta ja ajattelin sen toisaalta myös hyödyttävän, jos Hukkaa vielä joskus käytetään jalostukseen. Kurssin jälkeen tuli kuitenkin ajatus, että kun kennelnimen hakemisella on 5 vuoden aikaraja (tai joutuu käymään kasvattajan peruskurssin uudelleen), voisi nimen sittenkin anoa heti, ettei asia unohdu. Ihan siltä varalta jos sille on joskus käyttöä. Kennelnimen anominen on monivaiheinen ja pitkä prosessi. Nimiehdotukset käyvät hyväksytettävinä niin kansainvälisessä FCI:ssä kuin Kennelliiitossa ja lisäksi ne on Koiramme-lehdessä näytillä ennen hyväksymistä. Eli siinäkin mielessä se on hyvä anoa silloin, kun tarve ei ihan akuutti ole, jotta ehtii rauhassa odotella prosessin etenemistä. Yleensä kennelnimen anominen kaikkine vaiheineen kestää vähintään puoli vuotta. 1. Keksi kenneln

Kasvattajan peruskurssi

Mikäli haluaa itselleen virallisen kennelnimen, täytyy ensin suorittaa Kennelliiton alainen kasvattajan peruskurssi. Kurssin voi käydä myös itseään sivistääkseen, mikäli kasvatustyö ei sinällään kiinnosta. Etelä-Pohjanmaan kennelpiiri järjestää Seinäjoella lähes vuosittain kyseisen kurssin. Huomasin ilmoituksen vähän sen jälkeen, kun Hukan pennut olivat lähteneet maailmalle. Kennelliiton sivuilla kurssin kerrotaan sopivan kasvattajien lisäksi myös urosten omistajille, joten päätin osallistua kurssille vaikkei mitään suunnitelmia kasvattamisen aloittamisesta olekaan. Kurssi järjestettiin Seinäjoen ABC:llä ja pienehkö luentosali oli lähes ääriään myöten täynnä. Enemmistö osallistujista taisi olla metsästyspuolen ihmisiä. Kurssin kouluttajana toimi E-P:n  kennelpiirin aluekouluttaja Marjukka Marttila. Olimme saaneet etukäteen linkin Kasvattajan peruskurssin materiaaliin , joka piti joko tulostaa tai tilata Showlinkiltä. Ilmeisesti Kennelliitto on alkanut säästämään näissä, koska aiem

Agilityn radanlukutaito ja ohjaustekniikat

Agilityhallilla järjestettiin Niina Leinosen "Radanlukutaito ja ohjaustekniikat" luento. Aloitettiin teoriaosuudella ja sitten pähkäiltiin ryhmissä radalla linjojen valintaa ja erilaisia ohjaustekniikoita. Lopuksi Niina vielä näytti oman koiransa kanssa erilaisia tekniikoita. Totuttuun tapaan tässä on minun luentomuistiinpanot, joissa voi olla virheitä. Joten jos haluat tietää, mitä Niina luennolla puhuu, suosittelen osallistumaan sellaiselle henkilökohtaisesti. Radanlukutaito Hyvällä radanlukutaidolla rata sujuu helposti, turvallisesti ja nopeasti. Rataan tutustuessa tulee huomioida ennakointi, taloudellisuus, turvallisuus, oikeat tekniikat, rytmitys ja sijoittuminen. Ennakoinnilla tarkoitetaan sitä, että sekä koira että ohjaaja tietävät minne ollaan menossa. Valitsemalla taloudelliset tiet voidaan säästää koiraa. Turvallisuus on tärkeeä, jotta ei kuormiteta koiraa ja voidaan estää loukkaantumiset. Oikeat tekniikat pitää osata valita oikeaan paikkaan. Onnistunut ryt