Juhannuksena ehdin taas kaivella rukin esille ja kehrätä vähän karvoja. Vauhti senkun lisääntyy taitojen karttuessa, eikä tuommoisen pienen kerän kehräämiseen mene enää edes puolta tuntia. Vielä on kehräämättä yksi vajaa laatikko, 4 kenkälaatikkoa sekä yksi isompi laatikko. Jahka saan ne kehrättyä, alan kertaamaan keriä ja sen jälkeen voikin alkaa kutomaan.
Perjantai-ilta sujui rattoisasti Lotta Vuorelan "Koiran fyysisen kunnon kehittäminen"- luennolla. Totuttuun tapaan tässä on minun luentomuistiinpanot, joissa voi olla virheitä. Joten jos haluat tietää, mitä Lotta luennolla puhuu, suosittelen osallistumaan sellaiselle henkilökohtaisesti. Tutkimuspohjaa Tähän mennessä eniten tutkimusta on tehty greyhoundeista ja valjakkokoirista. Ensimmäinen agilityaiheinen tutkimus on tehty vuonna 2007 ( Rovira et al. ). Koiran ja ihmisen kehot eroavat toisistaan. Suurimmat erot liittyvät solurakenteisiin. Koiralla on kolmen tyyppisiä lihassoluja. Nopeimmissa IIX-tyypin soluissa on epätavallisen suuri oksidatiivinen kapasiteetti eli solu on samanaikaisesti sekä nopea että kestävä. Koiralla on myös hybridisoluja, joiden hienosäädöllä se pystyy vaikuttamaan lihasten tehoihin nopeutta, voimaa ja kestävyyttä vaativissa suorituksissa. Koiran lihassoluissa on tehokkaampi energianhuolto ja hapensaanti kuin ihmisen soluissa. Koira ja hevonen p...
Mitä olet suunnitellut kutoa langoista?
VastaaPoistaEkana tulee ainakin äitille ja iskälle villasukat, kun ne hoitaa meijän koiria niin paljon mukisematta. Muuta en oo vielä miettinyt, kun olin varautunut että tää on semmoinen 10 vuoden projekti, mutta yllättävän nopeasti pääsi jutusta jyvälle ja lankaa alko syntyä.
VastaaPoista