Siirry pääsisältöön

Hukalle ryhmäpaikka agilityyn


On tänne unohtunut rustata, että Hukka läpäisi mölliryhmän tasokokeen ja pääsi vielä ryhmäänkin. Näin ollen Hukan viikottaiset agilitytreenit alkavat parin viikon päästä. Saatiin jo kurssin alustava suunnitelma pohdittavaksi ja sitä päivitetään yhdessä ensimmäisellä treenikerralla. Lupaavan järjestelmälliseltä vaikutti ja sen avulla on helpompi suunnitella (järkeviä) treenejä myös omatoimiharjoitteluun. Kouluttajana meillä on sama kouluttaja, joka on nyt pari kurssia Nallea kouluttanut, joten hänenkin metodinsa ovat tuttuja.

Tuleekin hektisiä tiistai-iltoja syyskuun loppuun asti. Ensin on Hukan treenit, jotka menevät vähän päällekkäin Nallen treenien kanssa (eiköhän ne kuitenkin saa sumplittua) ja sen jälkeen vielä oma koulutusvuoro. Koulutuskuvioihinkin tuli vähän lisää haastetta. Tähän asti olen kouluttanut möllitason koirakoita, mutta nyt koulutettavien taso pomppasi 2-3 luokkalaisiin.

Kommentit

 1. Hyvä Hukka! Mukavan kouluttajan ryhmässä on hyvä jatkaa ja varsinkin sellaisen jonka kanssa on samalla aaltopituudella! Tietää mitä saa.

  Ehkäpä me nähdään agirodussa, me kisataan alo-joukkueessa.

  VastaaPoista
 2. Joo, on kyllä kiva jatkaa tämän ohjaajan koulutuksessa. Sieltä kun varmasti tulee palautetta jos teen jotain tyhmää. Nallen kanssa alkuun oltiin vähän liikaa näissä "joo, ihan kivastihan se meni"- ryhmissä mikä on nyt sitten kostautunut myöhemmin.

  Toivottavasti ehditään nähdä agirodussa. Siellä tosin taitaa olla muutama muukin... Me ollaan medi kilpailevissa, ne tais olla joskus aamusta, jos en ihan väärin muista.

  VastaaPoista
 3. Meidänkin ryhmä on vaihdettu kisaavien joukkuekisaan, kun kaikki olikin kisaavia :) Ehkäpä me nähdään, eikö ne ollu aikalailla peräkkäin? Me kisaataan siis aamusta kans.

  Joo itse olen kans huomannut sen, että kun oltiin liikaa sellaisissa "ihan kivasti joo meni" tai sitten ei osattu katsoa koiran tasoa ja minun ohjauksia oikein vaan pakotettiin tekemään "väärin" niin nyt sitten korjataan satoa.

  No onneksi aina voi kehittyä ja kerkeää kehittyä :)

  VastaaPoista
 4. Mini KIL 9:35 (Karstunen)
  Medi KIL 10:10 (Kerminen P.)

  Onkohan ne eri radalla, kun on eri tuomarit? Mut eiköhän me ehitä törmäileen, pitää sit soitella, kun ei sieltä muuten varmaan löydä ketään.

  Hauska kyllä viimein päästä tuonnekin, kun monta vuotta oon jo haaveillu. Kattoo, jos pääsis ens vuonna jo kennelin joukkueessa, kun on muitakin kasvatteja innostunut agilitystä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Luetuimmat

Miksi ajelen koirani karvat kesällä?

Kuten edellisessäkin Nallen trimmaukseen liittyvässä postauksessa kirjoitin, suomenlapinkoiran karvanajelu jakaa mielipiteitä erittäin vahvasti. Suurin osa asian vastustajista ei ymmärrä tai halua ymmärtää asian pointtia. Siksipä päätin tähän vähän avata, miksi meillä on tähän ratkaisuun päädytty. Haluan nyt heti alkuun painottaa, että meillä tämä on koettu Nallen kohdalla oikeaksi ratkaisuksi kuuden vuoden kokemuksella, mutta jokainen tuntee oman koiransa ja tietää mikä sille on parasta. Se, että tämä toimii meillä, ei tarkoita, että se toimii kaikilla. Ihan ensiksi yksinkertainen vastaus postauksen otsikon kysymykseen: Haluan lisätä koirani hyvinvointia . Tämä ei ole mikään muotivillitys, jota haluan seurata (ja kaikki minut tuntevat tietävät, että en seuraa niitä muillakaan elämän osa-alueilla). Olen hankkinut pitkäkarvaisen koiran ihan siitä syystä, että haluan pitkäkarvaisen koiran. Olen hyvin tietoinen, että valmiiksi lyhytkarvaisiakin vaihtoehtoja on olemassa. On kuitenkin

Koiran fyysisen kunnon kehittäminen

Perjantai-ilta sujui rattoisasti Lotta Vuorelan "Koiran fyysisen kunnon kehittäminen"- luennolla. Totuttuun tapaan tässä on minun luentomuistiinpanot, joissa voi olla virheitä. Joten jos haluat tietää, mitä Lotta luennolla puhuu, suosittelen osallistumaan sellaiselle henkilökohtaisesti. Tutkimuspohjaa Tähän mennessä eniten tutkimusta on tehty greyhoundeista ja valjakkokoirista. Ensimmäinen agilityaiheinen tutkimus on tehty vuonna 2007 ( Rovira et al. ). Koiran ja ihmisen kehot eroavat toisistaan. Suurimmat erot liittyvät solurakenteisiin. Koiralla on kolmen tyyppisiä lihassoluja. Nopeimmissa IIX-tyypin soluissa on epätavallisen suuri oksidatiivinen kapasiteetti eli solu on samanaikaisesti sekä nopea että kestävä. Koiralla on myös hybridisoluja, joiden hienosäädöllä se pystyy vaikuttamaan lihasten tehoihin nopeutta, voimaa ja kestävyyttä vaativissa suorituksissa. Koiran lihassoluissa on tehokkaampi energianhuolto ja hapensaanti kuin ihmisen soluissa. Koira ja hevonen p

Saanen esitellä: kennel Hukattu

Kasvattajan peruskurssin läpäisyn jälkeen on mahdollista hakea kennelnimeä. Tälle kurssille mennessä minulla ei ollut suunnitelmissa hakea kennelnimeä ollenkaan. Menin kurssille ihan yleisestä mielenkiinnosta ja ajattelin sen toisaalta myös hyödyttävän, jos Hukkaa vielä joskus käytetään jalostukseen. Kurssin jälkeen tuli kuitenkin ajatus, että kun kennelnimen hakemisella on 5 vuoden aikaraja (tai joutuu käymään kasvattajan peruskurssin uudelleen), voisi nimen sittenkin anoa heti, ettei asia unohdu. Ihan siltä varalta jos sille on joskus käyttöä. Kennelnimen anominen on monivaiheinen ja pitkä prosessi. Nimiehdotukset käyvät hyväksytettävinä niin kansainvälisessä FCI:ssä kuin Kennelliiitossa ja lisäksi ne on Koiramme-lehdessä näytillä ennen hyväksymistä. Eli siinäkin mielessä se on hyvä anoa silloin, kun tarve ei ihan akuutti ole, jotta ehtii rauhassa odotella prosessin etenemistä. Yleensä kennelnimen anominen kaikkine vaiheineen kestää vähintään puoli vuotta. 1. Keksi kenneln

Kasvattajan peruskurssi

Mikäli haluaa itselleen virallisen kennelnimen, täytyy ensin suorittaa Kennelliiton alainen kasvattajan peruskurssi. Kurssin voi käydä myös itseään sivistääkseen, mikäli kasvatustyö ei sinällään kiinnosta. Etelä-Pohjanmaan kennelpiiri järjestää Seinäjoella lähes vuosittain kyseisen kurssin. Huomasin ilmoituksen vähän sen jälkeen, kun Hukan pennut olivat lähteneet maailmalle. Kennelliiton sivuilla kurssin kerrotaan sopivan kasvattajien lisäksi myös urosten omistajille, joten päätin osallistua kurssille vaikkei mitään suunnitelmia kasvattamisen aloittamisesta olekaan. Kurssi järjestettiin Seinäjoen ABC:llä ja pienehkö luentosali oli lähes ääriään myöten täynnä. Enemmistö osallistujista taisi olla metsästyspuolen ihmisiä. Kurssin kouluttajana toimi E-P:n  kennelpiirin aluekouluttaja Marjukka Marttila. Olimme saaneet etukäteen linkin Kasvattajan peruskurssin materiaaliin , joka piti joko tulostaa tai tilata Showlinkiltä. Ilmeisesti Kennelliitto on alkanut säästämään näissä, koska aiem

Agilityn radanlukutaito ja ohjaustekniikat

Agilityhallilla järjestettiin Niina Leinosen "Radanlukutaito ja ohjaustekniikat" luento. Aloitettiin teoriaosuudella ja sitten pähkäiltiin ryhmissä radalla linjojen valintaa ja erilaisia ohjaustekniikoita. Lopuksi Niina vielä näytti oman koiransa kanssa erilaisia tekniikoita. Totuttuun tapaan tässä on minun luentomuistiinpanot, joissa voi olla virheitä. Joten jos haluat tietää, mitä Niina luennolla puhuu, suosittelen osallistumaan sellaiselle henkilökohtaisesti. Radanlukutaito Hyvällä radanlukutaidolla rata sujuu helposti, turvallisesti ja nopeasti. Rataan tutustuessa tulee huomioida ennakointi, taloudellisuus, turvallisuus, oikeat tekniikat, rytmitys ja sijoittuminen. Ennakoinnilla tarkoitetaan sitä, että sekä koira että ohjaaja tietävät minne ollaan menossa. Valitsemalla taloudelliset tiet voidaan säästää koiraa. Turvallisuus on tärkeeä, jotta ei kuormiteta koiraa ja voidaan estää loukkaantumiset. Oikeat tekniikat pitää osata valita oikeaan paikkaan. Onnistunut ryt