Siirry pääsisältöön

Hukanpoikaset ovat saapuneet


Hukan ja Hallan pennut syntyivät tänään. Halla oli ollut levoton jo edellisenä iltana ja katsoin heti aamulla, että olisiko pennut yön aikana syntyneet. Eivät kuitenkaan olleet, vaan synnytys käynnistyi aamupäivällä. Työteho ei ehkä ollut ihan parhaimmillaan, kun seurasin koko ajan puhelinta, että koska, kuinka monta ja millaisia pentuja sieltä on tulossa. Yllättävän jännittävää hommaa tämä pentujen syntymä näin uroksen omistajankin näkökulmasta. Kaikki tämän postauksen kuvat on lainattu Jääkukan kenneliltä. Ensimmäisenä maailmaan putkahti kello 11 isokokoinen tyttö, joka painoi 370 g. Tämä tyttö on tummempi tytöistä ja sai pentunimekseen Apila.


Toista pentua odotettiin lähes kolme tuntia. Viimein varttia vaille kaksi syntyi 340 grammainen poika. Tässä vaiheessa olin, että jee molempia sukupuolia tuli. Tällä pojalla on kirsu vielä osittain vaaleanpunainen ja siinä on molemmin puolin mustat viirut. Tätä pentua kutsutaan Pippuriksi.


Kolmatta ei tarvinnut niin kauaa odotella, kun kello 14.20 syntyi toinen poika. Tämä herra oli myös melko isokoinen, painoa 380 g. Tällä pojalla on vasemman etutassun varpaissa vain vähän valkoista ja valkoinen leuka. Tämän pennun pentunimi on Pontso, saattaa olla viittaus sen suureen kokoon.


Sitten kuluikin aikaa ilman uutisia uusista pennuista. Ehdin jo ajatella, että taisivat jäädä tuohon kolmeen. Pääsin töistä ja lähdin koirien kanssa lenkille. Kesken lenkin vilkaisin kuitenkin puhelinta ja siellä olikin iloisia uutisia. Pentuja oli syntynyt vajaassa tunnissa vielä kolme lisää. Neljäs pentu oli syntynyt kello 16.20 ja se oli myös isokokoinen poika, painoa 370 g. Tällä pojalla on kokonaan valkoiset varpaat ja valkoista rinnassa ja sitä kutsutaan pentuna Ärriksi.


Kello 16.50 oli syntynyt viides pentu, joka oli pesueen neljäs poika. Tämä kaveri olikin veljiään  vähän pienempi kaveri, painoa 315 g. Tällä pojalla on valkoinen naama ja viiru pään päällä ja pentunimi on Nalle.


Viimeinen pentu syntyi kello 17.10. Tämä oli pentueen toinen narttu. Kiva, että narttujakin tuli kaksi. Painoa tällä prinsessalla oli 325 g eli oli pentueen toiseksi pienin. Mitä vähän googlettelin lapinkoirien syntymäpainoja, niin tämän kokoisia kuvattiin joissakin kenneleissä isoiksi. Tämän tytön tunnista valkoisesta etutassusta ja se sai kutsumanimekseen Muru.

Eli loppujen lopuksi tulikin ihan hyvän kokoinen pentue. Yhteensä kuusi pentua, joista kaksi tyttöä ja neljä poikaa. Tämä oli tosi hieno juttu ottaen huomioon, että lopulta vain yksi astutus onnistui kunnolla (+ kaksi sinnepäin) ja molemmat vanhemmat ovat pienistä pentueista. Hukan pentueessa oli neljä pentua ja Hallan kolme. Hienoa myös, että synnytys sujui ongelmitta ja kaikki pennut olivat hyvänkokoisia ja elinvoimaisia. Ja ihanan värikästä sakkia sieltä tuli. Kaikilla on turkissa enemmän tai vähemmän merkkejä. Nyt jäädäänkin jännityksellä seuraamaan, että millaisia kavereita näistä pennuista kehittyy. Lisää kuvia ja videoita pentueesta löytyy Jääkukan kennelin sivuilta. Kaikki pennut taitavat olla tässä vaiheessa varattuja. 

Kommentit