Siirry pääsisältöön

Hukanpoikaset ovat saapuneet


Hukan ja Hallan pennut syntyivät tänään. Halla oli ollut levoton jo edellisenä iltana ja katsoin heti aamulla, että olisiko pennut yön aikana syntyneet. Eivät kuitenkaan olleet, vaan synnytys käynnistyi aamupäivällä. Työteho ei ehkä ollut ihan parhaimmillaan, kun seurasin koko ajan puhelinta, että koska, kuinka monta ja millaisia pentuja sieltä on tulossa. Yllättävän jännittävää hommaa tämä pentujen syntymä näin uroksen omistajankin näkökulmasta. Kaikki tämän postauksen kuvat on lainattu Jääkukan kenneliltä. Ensimmäisenä maailmaan putkahti kello 11 isokokoinen tyttö, joka painoi 370 g. Tämä tyttö on tummempi tytöistä.


Toista pentua odotettiin lähes kolme tuntia. Viimein varttia vaille kaksi syntyi 340 grammainen poika. Tässä vaiheessa olin, että jee molempia sukupuolia tuli. Tällä pojalla on kirsu vielä osittain vaaleanpunainen ja siinä on molemmin puolin mustat viirut.


Kolmatta ei tarvinnut niin kauaa odotella, kun kello 14.20 syntyi toinen poika. Tämä herra oli myös melko isokoinen, painoa 380 g. Tällä pojalla on vasemman etutassun varpaissa vain vähän valkoista ja valkoinen leuka.


Sitten kuluikin aikaa ilman uutisia uusista pennuista. Ehdin jo ajatella, että taisivat jäädä tuohon kolmeen. Pääsin töistä ja lähdin koirien kanssa lenkille. Kesken lenkin vilkaisin kuitenkin puhelinta ja siellä olikin iloisia uutisia. Pentuja oli syntynyt vajaassa tunnissa vielä kolme lisää. Neljäs pentu oli syntynyt kello 16.20 ja se oli myös isokokoinen poika, painoa 370 g. Tällä pojalla on kokonaan valkoiset varpaat ja valkoista rinnassa.


Kello 16.50 oli syntynyt viides pentu, joka oli pesueen neljäs poika. Tämä kaveri olikin veljiään  vähän pienempi kaveri, painoa 315 g. Tällä pojalla on valkoinen naama ja viiru pään päällä.


Viimeinen pentu syntyi kello 17.10. Tämä oli pentueen toinen narttu. Kiva, että narttujakin tuli kaksi. Painoa tällä prinsessalla oli 325 g eli oli pentueen toiseksi pienin. Mitä vähän googlettelin lapinkoirien syntymäpainoja, niin tämän kokoisia kuvattiin joissakin kenneleissä isoiksi. Tämän tytön tunnista valkoisesta etutassusta.

Eli loppujen lopuksi tulikin ihan hyvän kokoinen pentue. Yhteensä kuusi pentua, joista kaksi tyttöä ja neljä poikaa. Tämä oli tosi hieno juttu ottaen huomioon, että lopulta vain yksi astutus onnistui kunnolla (+ kaksi sinnepäin) ja molemmat vanhemmat ovat pienistä pentueista. Hukan pentueessa oli neljä pentua ja Hallan kolme. Hienoa myös, että synnytys sujui ongelmitta ja kaikki pennut olivat hyvänkokoisia ja elinvoimaisia. Ja ihanan värikästä sakkia sieltä tuli. Kaikilla on turkissa enemmän tai vähemmän merkkejä. Nyt jäädäänkin jännityksellä seuraamaan, että millaisia kavereita näistä pennuista kehittyy. Lisää kuvia ja videoita pentueesta löytyy Jääkukan kennelin sivuilta. Kaikki pennut taitavat olla tässä vaiheessa varattuja. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hukka 7 vuotta!

Herra Hukkanen täytti tänään jo 7 vuotta! Niin se aika rientää. Kuvassa Hukka seitsenviikkoisena juuri uuteen kotiin saapuneena. Hukka synttäreitä ei tällä kertaa ihmeemmin juhlittu, mutta pääsi Hukka sentään tokotreeneihin syömään herkkuja. Toivotaan vielä vähintäänkin saman verran yhteisiä vuosia eteenpäin.

Miksi ajelen koirani karvat kesällä?

Kuten edellisessäkin Nallen trimmaukseen liittyvässä postauksessa kirjoitin, suomenlapinkoiran karvanajelu jakaa mielipiteitä erittäin vahvasti. Suurin osa asian vastustajista ei ymmärrä tai halua ymmärtää asian pointtia. Siksipä päätin tähän vähän avata, miksi meillä on tähän ratkaisuun päädytty. Haluan nyt heti alkuun painottaa, että meillä tämä on koettu Nallen kohdalla oikeaksi ratkaisuksi kuuden vuoden kokemuksella, mutta jokainen tuntee oman koiransa ja tietää mikä sille on parasta. Se, että tämä toimii meillä, ei tarkoita, että se toimii kaikilla.
Ihan ensiksi yksinkertainen vastaus postauksen otsikon kysymykseen: Haluan lisätä koirani hyvinvointia. Tämä ei ole mikään muotivillitys, jota haluan seurata (ja kaikki minut tuntevat tietävät, että en seuraa niitä muillakaan elämän osa-alueilla). Olen hankkinut pitkäkarvaisen koiran ihan siitä syystä, että haluan pitkäkarvaisen koiran. Olen hyvin tietoinen, että valmiiksi lyhytkarvaisiakin vaihtoehtoja on olemassa. On kuitenkin tult…

Petsofin luonneanalyysi

Joku aika sitten Petsofin sivuille ilmestyi käyttäytymiskyselyn vastausten pohjalta laaditut analyysit. Aiemmin olen innokkaasti vastaillut kaikkiin mahdollisiin Lohen tutkimusryhmän kyselyihin, mutta niistä ei ole omistajalle tullut mitään palautetta. No nyt sekin asia korjaantui.
Kyselyt perustuvat hyvin pitkälle monivalintakysymyksiin, joista nyt sitten pitää aina valita yksi, vaikka koira tuntuisikin sopivan kahden vaihtoehdon välille. Kysymyksiä on melko paljon ja niistä jollain tapaa sitten koostetaan alla olevia kokonaisuuksia. Tällöin ehkä saadaan poistettua vähän omistajan subjektiivisuutta, kun ei vaan kysytä, että kuinka energinen koirasi on asteikolla 1-10.
Rodun sisäisiä vertailuja voidaan tehdä, jos vastaajia on vähintään 50. Suomenlapinkoirilla vastauksia oli kertynyt osiosta riippuen enemmän tai vähemmän alle 200, joten vertailut on saatu kaikkiin tehtyä. Toivottavasti mahdollisimman moni vielä innostuisi omasta koirastaan vastaamaan, jotta tuloksista saataisiin entis…

Hukanpoikasia tilauksessa

Hukan jalostuskäytöstä on tullut jonkun verran kyselyitä säännöllisen epäsäännöllisesti siitä asti, kun se täytti pari vuotta. Osa kyselyistä on ollut enemmän kiinnostavia kuin toiset. Tässä vuosien varrella on vastaan tullut yksi todella kivanoloinen harrastava narttu, jonka kanssa suunnitelmat kuitenkin kariutuivat, mikä vähän harmitti. 
Viime vuoden loppupuolella pidin lappalaiskoirille pentukurssia. Yhdellä kertaa siellä oli pikkusiskoaan tuuraamassa lapinkoiraneito Halla. Sen kerran aiheena oli rally-toko ja hetken harjoittelun jälkeen Hallan omistaja kysyi, haluaisinko minä mennä Hallan kanssa radan pätkää, jotta nähtäisiin miten Halla suoriutuu radasta kokeneemman ohjaajan kanssa. Halla oli oikein avoin ja mukava koira, joka lähti hyvin tekemään hommia ventovieraan ihmisen kanssa sille vieraassa paikassa. Ja radasta suoriutui erittäin hyvin, vaikka sillä ei ollut aiempaa kokemusta rally-tokosta. Sanoisin, että oltaisiin voitu suorilta mennä möllikisoihin kokeilemaan. Silloin m…