Siirry pääsisältöön

Lumon kanssa pellolla riekkumassa


Ehdittiin viikonloppuna treffaamaan Lumoa ja käytettiin koiria yhdellä pellolla vähän juoksemassa. Metsässä oli melko hyvä hankikanto, joten päästiin autolta hyvin oikaisemaan pellolle.


Hukalla ja Lumolla oli vauhti päällä.


Nallekin innostui hetkittäin körmyyttämään Lumoa.


Nätti Lumo.


Jee, kun on kivaa juosta kaverin kanssa.


Herra Hukkanen.


Lumo alakynnessä.


Pellolle, kun päästiin niin Lumossa oli virtaa kuin pienessä kylässä. Se juoksikin hirveää rinkiä välillä itsekseen, kun kukaan ei lähtenyt sen perään.


Hukka on Lumon suurin idoli.


Lumo ja Hukka.


Ja Nallekin saatiin taas välillä juoksemaan.


Kolmen kopla.Välillä pidettiin jonkin sortin torikokousta.


Ja taas mennään.Nallelle riitti taas juokseminen hetkeksi, joten Lumo ja Hukka jatkoivat kahdestaan.


Lumon viime hetken väistöliike.


Pellollakin oli hyvä hankikanta ja sitä oli meidän lisäksi hyödyntänyt yksinäinen hiihtäjä.


Nalle kunnostautui hirven paskojen etsijänä ja niiden päällä piti tietenkin piehtaroida.


Lumokin ihmettelee moista aarretta.


Ja Hukka myös.


Lumo ja Hukka.


Ja viimeiset spurtit vielä.


Kerrankin tasatahtia.


Sitten alkoikin satamaan niin paljon lunta, että piti lopettaa kuvaaminen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hukka 7 vuotta!

Herra Hukkanen täytti tänään jo 7 vuotta! Niin se aika rientää. Kuvassa Hukka seitsenviikkoisena juuri uuteen kotiin saapuneena. Hukka synttäreitä ei tällä kertaa ihmeemmin juhlittu, mutta pääsi Hukka sentään tokotreeneihin syömään herkkuja. Toivotaan vielä vähintäänkin saman verran yhteisiä vuosia eteenpäin.

Petsofin luonneanalyysi

Joku aika sitten Petsofin sivuille ilmestyi käyttäytymiskyselyn vastausten pohjalta laaditut analyysit. Aiemmin olen innokkaasti vastaillut kaikkiin mahdollisiin Lohen tutkimusryhmän kyselyihin, mutta niistä ei ole omistajalle tullut mitään palautetta. No nyt sekin asia korjaantui.
Kyselyt perustuvat hyvin pitkälle monivalintakysymyksiin, joista nyt sitten pitää aina valita yksi, vaikka koira tuntuisikin sopivan kahden vaihtoehdon välille. Kysymyksiä on melko paljon ja niistä jollain tapaa sitten koostetaan alla olevia kokonaisuuksia. Tällöin ehkä saadaan poistettua vähän omistajan subjektiivisuutta, kun ei vaan kysytä, että kuinka energinen koirasi on asteikolla 1-10.
Rodun sisäisiä vertailuja voidaan tehdä, jos vastaajia on vähintään 50. Suomenlapinkoirilla vastauksia oli kertynyt osiosta riippuen enemmän tai vähemmän alle 200, joten vertailut on saatu kaikkiin tehtyä. Toivottavasti mahdollisimman moni vielä innostuisi omasta koirastaan vastaamaan, jotta tuloksista saataisiin entis…

Miksi ajelen koirani karvat kesällä?

Kuten edellisessäkin Nallen trimmaukseen liittyvässä postauksessa kirjoitin, suomenlapinkoiran karvanajelu jakaa mielipiteitä erittäin vahvasti. Suurin osa asian vastustajista ei ymmärrä tai halua ymmärtää asian pointtia. Siksipä päätin tähän vähän avata, miksi meillä on tähän ratkaisuun päädytty. Haluan nyt heti alkuun painottaa, että meillä tämä on koettu Nallen kohdalla oikeaksi ratkaisuksi kuuden vuoden kokemuksella, mutta jokainen tuntee oman koiransa ja tietää mikä sille on parasta. Se, että tämä toimii meillä, ei tarkoita, että se toimii kaikilla.
Ihan ensiksi yksinkertainen vastaus postauksen otsikon kysymykseen: Haluan lisätä koirani hyvinvointia. Tämä ei ole mikään muotivillitys, jota haluan seurata (ja kaikki minut tuntevat tietävät, että en seuraa niitä muillakaan elämän osa-alueilla). Olen hankkinut pitkäkarvaisen koiran ihan siitä syystä, että haluan pitkäkarvaisen koiran. Olen hyvin tietoinen, että valmiiksi lyhytkarvaisiakin vaihtoehtoja on olemassa. On kuitenkin tult…

Karhunpoika sairastaa

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
Henkilön Tuija (@tuijase) jakama julkaisuMaalis 4, 2019 kello 6.56 PST
Nallella turposi oikean silmän yläluomi ja molemmat silmät vähän punoittivat. Arveltiin, että Hukan hammas on osunut luomeen leikin tiimellyksissä. Varattiin aika eläinlääkärille silmiä näyttämään. 
Molemmista silmistä löytyi sidekalvontulehdusta ja lisäksi oikeassa silmässä meibominrauhasten tulehdus. Enpä ollut tuommoisesta rauhasesta kuullutkaan, joten äkkiä kotona googlettamaan. Ne ovat siis ylä- ja alasilmäluomista löytyviä luomitukirauhasia, jotka erittävät silmän pintaa voitelevaa nestettä. Tämän nesteen tarkoituksena on estää kosteuden haihtuminen ja silmän kuivuminen.
Nalle sai kahden viikon kuurin Oftan Dexa-chlora silmätippoja laitettavaksi 3-4 kertaa päivässä sekä Oftan Dexa-chlora voidetta laitettavaksi kerran päivässä. Kahden viikon päästä on kontrolliaika, jolloin katsotaan miten tuo rauhastulehdus on lähtenyt paranemaan.

Mikäli silmät paranee kahdessa viikossa, pääs…