Siirry pääsisältöön

Kraniosakraaliterapiassa

Vaikka koirillekin on nykyään kehonhuoltopalveluja joka lähtöön tavallisista koirahierojista jäsenkorjaajiin, olen tähän asti käyttänyt koira vain ihan normaalissa hieronnassa. Tai no Oulussa asuessa Nalle kävi muutaman kerran fysioterapeutilla, missä sai mm. akupunktiota ja lisäksi se on kerran käynyt osteopaattisella hierojalla. Mutta muuten ollaan tosiaan käytetty vain koirahierojien palveluita. Nyt kuitenkin sattui Facebookissa silmään ilmoitus vapaista ajoista kraniosakraaliterapiaan, jota piti meille kehonhallintakursseilta ja koirahierontakoulutuksista tuttu Miia Manner.

Kraniosakraaliterapia on kehon kraniosakraalijärjestelmän tasapainottumista tukeva manuaalinen terapia. Kehon kraniosakraalijärjestelmän muodostavat aivot, selkäydin, aivo-selkäydinneste, aivokammiot sekä aivoja ja selkäydintä suojaavat kalvot. Näiden lisäksi järjestelmään kuuluu kalvoihin yhteydessä olevat luut, kallon luut ja ristiluu sekä kehon faskiajärjestelmä. Kraniosakraalijärjestelmään vaikuttaessa ollaan yhteydessä myös keskushermostoon (autonomiseen ja ääreishermostoon), joka kontrolloi ja ohjaa kehon eri järjestelmiä, sisäelimiä, kudoksia ja soluja. Kraniosakraaliterapian sanotaankin tarjoavan apua moneen vaivaan. Nallella ja Hukalla ei nyt etukäteen ollut tiedossa mitään varsinaisia vaivoja, minkä vuoksi terapiaan lähdettiin. Kunhan nyt huvin vuoksi lähdettiin katsomaan, että mikä homma tämä on, kun niin monet sitä kehuvat.

Hukka pääsi käsiteltäväksi ensin. Miia varoitti heti alkuun, että koirahieronnan jälkeen tämä kraniohoito saattaa näyttää siltä, ettei siinä tehdä mitään. Hukan ilmeistä ja olemuksesta kuitenkin pystyi hyvin lukemaan, että kyllä siellä jotain tapahtuu. Hukka oli käsittelystä hieman hämmeentyneen oloinen. Aina välillä kääntyi dramaattisesti katsomaan minua, että katso nyt mitä tuo täti nyt tekee. Käsittely kesti suunnilleen 45 minuuttia. Hukalta löytyi kireyttä keskiruumiista ja päänalueelta. Mutta ei kuitenkaan mitään kovin akuuttia.

Nalle pääsi sitten käsittelyyn. Siitä tuli Miialle heti vahva tuntemus närästyksestä. Sitähän Nallella on jonkin aikaa ollut, mutta ruokailumäärien lisääminen on auttanut ainakin niin, ettei näkyviä oireita enää ole. Ja en ole ihan varma, olisiko johtunut yhdestä lohiöljystä, mikä nyt on loppunut. Nallea käsiteltiin myös noin 45 minuuttia.

Käsittelyn jälkeen koirat saivat Miialta vielä herkut. Jos koirilla olisi takapäässä ollut kireyksiä, ne voisivat olla käsittelyn jälkeen vähän hoippuvia. Lisäksi koira voi olla käsittelyn jälkeen joko väsynyt tai aktiviinen. Meillä kului ilta rauhallisissa merkeissä, mitä nyt aineenvaihdunta selvästi lähti molemmilla hyvin liikkeelle. Miia suositteli seuraavaa käsittelyä vielä tämän vuoden puolelle, joten varasin heti illalla joulukuulle ajat, kun vapaita oli vielä tarjolla.



Kommentit