Siirry pääsisältöön

Hukan pentuset 7 vko


Kävin lauantaina katsomassa pentuja neljännen kerran. Silloin alkoi justiin satamaan vettä, kun pääsin paikalle, joten ei tullut hirveästi kuvailtua. Tänään sitten kävin vielä pentujen luona viidennen ja viimeisen kerran. Oli kyllä tosi mukava, että nämä Hukan ensimmäiset pennut olivat näin lähellä, että niitä pääsi näkemään useasti ja vähän seuraamaan kehitystä. Tänäänkin pentujen luona meni käytännössä koko ilta, kolme tuntia vierähti kuin siivillä pentujen touhuja seuratessa.

Otettiin pennuista viralliset pönötys- ja passikuvat Lappalaiskoiragalleriaa varten. Ikää pennuilla nyt päivää vajaa seitsemän viikkoa. Kuvat sinne jo lähetin, katsotaan koska ilmestyvät näkyville. Näin saatiin kaikista pennuista ainakin jotkut kuvat galleriaan, omistajat voivat niitä sitten päivittää jahka pennut kasvavat aikuisiksi.

Torstaina pennuilla on vielä eläinlääkärin tarkastus ja sitten ne alkavat muuttamaan uusiin koteihinsa. Sunnuntaihin mennessä kaikkien pitäisi olla uusissa kodeissa aloittelemassa elämäänsä. Osa pennuista jää tähän lähemmäksi, joten ehkä on mahdollisuus niitä joskus päästä näkemään. Osa taas muuttaa kauemmaksi, joten niitä ei välttämättä sitten nähdäkään. Mutta kuvia toivottavasti näkee kaikista pennuista jatkossakin. Nyt pitää vielä opetella ajattelemaan pennut niiden uusilla kutsumanimillä, Muru on ainoa, jolle jää pentuajan nimi käyttöön.

Jääkukan Hallayö eli Apila

Apilastakin on kasvanut iso tyttö. Sekoitin sen jopa Pontsoon, kun kuvattiin pentuja yksitellen, mutta kyllähän sen sitten Pontson vieressä näytti pieneltä. Apilaa tullaan kutsumaan uudessa kodissaan emänsä tapaan Hallaksi.Jääkukan Hukkareissu eli Pippuri

Pippuri on ehkä tämän pentujoukon rauhallisin, vaikka kyllä siitäkin vauhtia löytyy. Sen tunnistaa muista pienempien valesilmien avulla. Pippurissa on ehkä vähän tarkkailijan vikaa, monessa kuvassa se istuu katselemassa muiden pentujen puuhia. Pippurin nimi vaihtuu uudessa kodissa Ruutiksi.
Jääkukan Hukkateillä eli Ärri

Ärri Äänekäs erottui pienenä pentujoukosta lähinnä äänensä perusteella, jota tykkäsi käyttää. Nyt viimeisillä kerroilla kun kävin pentuja katsomassa, se ei enää ollut niin erottuva. Ärristä olikin kehkeytynyt sylissä viihtyvä kaveri. Jos istui maassa, se tuli viereen ja kapusi itse syliin ja kääntyi sitten vielä selälleen valmiina vastaanottamaan vatsarapsutuksia. Ärri nousikin yhdeksi suosikiksi viimeisillä vierailuilla. Ärrin uusi kutsumanimi tulee olemaan Nemo.


Jääkukan Hukkanen eli Pontso 

Pontso Pallero, vaikkei minulla varsinaista suosikkia pennuista ollutkaan, niin Pontso oli toinen joka oli hyvin lähellä sitä titteliä. Pontso on ollut iso koko ajan, siis joka suuntaan massiivinen. Siitä tulee varmasti aikuisenakin iso, luultavasti jopa Hukkaa isompi. Ja Hukkahan on 52 sentin säkäkorkeudellaan iso lapinkoirauros. Pontson nimi muuttuu Roudaksi, mikä sopiikin isolle pojalle hyvin.Jääkukan Hukanpoika eli Nalle

Nalle on oikein leikkisä ja näyttää nauttivan painimisesta, erityisesti Murun kanssa. Se tykkää myös pomppisesta ja jos sitä ei huomioinut, niin se pomppasi suoraan syliin. Nalle muistuttaa pennuista ilmeeltään eniten Hukkaa. Nallen nimeksi vaihtuu Jörö, mikä onkin hauska sattuma. Jöröjukka sopii hyvin Jukka Jättiläiskoiran pojan nimeksi, miksi eräs Hukan pienistä ystävistä on sen nimennyt.
Jääkukan Hallatassu eli Muru

Pienempi nartuista eli Muru on oikea sisupussi. Koko ajan painimassa veljiensä kanssa, useimmiten taistelutoverina on Nalle. Rakenteeltaan tällainen pieni ja sievä, naama on oikein nätti ja narttumainen. Murun kutsumanimeksi jää Muru.


Loppuun taas yhteiskuvia pennuista

Ärri ja Apila

Muru ja Nalle

Muru ja Nalle

Muru ja Nalle


Muru

MuruEdessä Ärri ja Muru, takana Pontso ja Nalle.

Muru ja Nalle


Nalle ja Muru

Kommentit