Siirry pääsisältöön

Huh, hellettä!


Lämpöä on nyt muutaman päivän riittänyt. Ei ole oikein ollut itsessä virtaa lenkkeilyyn, joten suunnattiin tänäänkin vain vähän kävelemään ja pääosin uittamaan koiria. Lämpötila on ilmeisesti ylittänyt niin kriittisne pisteen, että jopa Nalle suostui ihan vapaaehtoisesti uimaan. Yleensä se kun ei ui kuin koirauimalassa ja luonnon vesissä (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) vain silloin, kun se kannetaan järveen. Ja silloinkin vain sen verran, että pääsee takaisin rantaan.


Toinen hyvä hellepäivien aktiviteetti on luiden syönti. Siinä riittääkin puuhaa ellei käy kuin Hukalle, jonka luut jotenkin mystisesti aina päätyvät kukkapenkkiin vankan multakerroksen alle. Kukaan ei tiedä miksi aina käy näin ja vain Hukan luille.


Hukka oli taas reipas uimari. Alkuun se aina vähän miettii, että viitsisikö vai eikö viitsisi mennä. Mutta kun sen enimmäisen lenkin saa uimalla heitettyä, niin sen jälkeen se hakee keppejä oikein mielellään vedestä.

Uintikierroksen jälkeen pitää tietenkin aina piehtaroida rannalla. Tässä vaiheessa voikin sitten miettiä, että kuinka järkevää oli imuroida ensin auto ja lähteä sitten uittamaan koiria. Vai olisiko kannattanut suorittaa nämä toimenpiteet päinvastaisessa järjestyksessä. No, jossain vaiheessa se auto kuitenkin likaantuu, niin miksi ei heti siivouksen jälkeen.

Nallen tyrkkäsin sillä ajatuksella veteen, että jos se nyt vähän edes kastautuu, niin on vähän viileämpää. Nallepa yllättikin ja lähti hakemaan Hukalta veteen jäänyttä keppiä. Ja tämän se vielä toisti kahteen kertaan, joten ei ollut edes vahinko.Yhteisuintia. Nalle nappasi lähellä olleen pikkurisun ja Hukka lähti hakemaan niille kauemmas heitettyä keppiä. Viisas pääsee vähemmällä, se taitaa olla Nallen motto elämässä.

Nyt on saatu vähän koirien energiatasoja purettua. Onneksi kelin pitäisi taas alkavalla viikolla viilentyä, joten päästään taas normilenkkeilynkin pariin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hukka 7 vuotta!

Herra Hukkanen täytti tänään jo 7 vuotta! Niin se aika rientää. Kuvassa Hukka seitsenviikkoisena juuri uuteen kotiin saapuneena. Hukka synttäreitä ei tällä kertaa ihmeemmin juhlittu, mutta pääsi Hukka sentään tokotreeneihin syömään herkkuja. Toivotaan vielä vähintäänkin saman verran yhteisiä vuosia eteenpäin.

Petsofin luonneanalyysi

Joku aika sitten Petsofin sivuille ilmestyi käyttäytymiskyselyn vastausten pohjalta laaditut analyysit. Aiemmin olen innokkaasti vastaillut kaikkiin mahdollisiin Lohen tutkimusryhmän kyselyihin, mutta niistä ei ole omistajalle tullut mitään palautetta. No nyt sekin asia korjaantui.
Kyselyt perustuvat hyvin pitkälle monivalintakysymyksiin, joista nyt sitten pitää aina valita yksi, vaikka koira tuntuisikin sopivan kahden vaihtoehdon välille. Kysymyksiä on melko paljon ja niistä jollain tapaa sitten koostetaan alla olevia kokonaisuuksia. Tällöin ehkä saadaan poistettua vähän omistajan subjektiivisuutta, kun ei vaan kysytä, että kuinka energinen koirasi on asteikolla 1-10.
Rodun sisäisiä vertailuja voidaan tehdä, jos vastaajia on vähintään 50. Suomenlapinkoirilla vastauksia oli kertynyt osiosta riippuen enemmän tai vähemmän alle 200, joten vertailut on saatu kaikkiin tehtyä. Toivottavasti mahdollisimman moni vielä innostuisi omasta koirastaan vastaamaan, jotta tuloksista saataisiin entis…

Miksi ajelen koirani karvat kesällä?

Kuten edellisessäkin Nallen trimmaukseen liittyvässä postauksessa kirjoitin, suomenlapinkoiran karvanajelu jakaa mielipiteitä erittäin vahvasti. Suurin osa asian vastustajista ei ymmärrä tai halua ymmärtää asian pointtia. Siksipä päätin tähän vähän avata, miksi meillä on tähän ratkaisuun päädytty. Haluan nyt heti alkuun painottaa, että meillä tämä on koettu Nallen kohdalla oikeaksi ratkaisuksi kuuden vuoden kokemuksella, mutta jokainen tuntee oman koiransa ja tietää mikä sille on parasta. Se, että tämä toimii meillä, ei tarkoita, että se toimii kaikilla.
Ihan ensiksi yksinkertainen vastaus postauksen otsikon kysymykseen: Haluan lisätä koirani hyvinvointia. Tämä ei ole mikään muotivillitys, jota haluan seurata (ja kaikki minut tuntevat tietävät, että en seuraa niitä muillakaan elämän osa-alueilla). Olen hankkinut pitkäkarvaisen koiran ihan siitä syystä, että haluan pitkäkarvaisen koiran. Olen hyvin tietoinen, että valmiiksi lyhytkarvaisiakin vaihtoehtoja on olemassa. On kuitenkin tult…

Karhunpoika sairastaa

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
Henkilön Tuija (@tuijase) jakama julkaisuMaalis 4, 2019 kello 6.56 PST
Nallella turposi oikean silmän yläluomi ja molemmat silmät vähän punoittivat. Arveltiin, että Hukan hammas on osunut luomeen leikin tiimellyksissä. Varattiin aika eläinlääkärille silmiä näyttämään. 
Molemmista silmistä löytyi sidekalvontulehdusta ja lisäksi oikeassa silmässä meibominrauhasten tulehdus. Enpä ollut tuommoisesta rauhasesta kuullutkaan, joten äkkiä kotona googlettamaan. Ne ovat siis ylä- ja alasilmäluomista löytyviä luomitukirauhasia, jotka erittävät silmän pintaa voitelevaa nestettä. Tämän nesteen tarkoituksena on estää kosteuden haihtuminen ja silmän kuivuminen.
Nalle sai kahden viikon kuurin Oftan Dexa-chlora silmätippoja laitettavaksi 3-4 kertaa päivässä sekä Oftan Dexa-chlora voidetta laitettavaksi kerran päivässä. Kahden viikon päästä on kontrolliaika, jolloin katsotaan miten tuo rauhastulehdus on lähtenyt paranemaan.

Mikäli silmät paranee kahdessa viikossa, pääs…

Lumon kanssa pellolla riekkumassa

Ehdittiin viikonloppuna treffaamaan Lumoa ja käytettiin koiria yhdellä pellolla vähän juoksemassa. Metsässä oli melko hyvä hankikanto, joten päästiin autolta hyvin oikaisemaan pellolle.

Hukalla ja Lumolla oli vauhti päällä.

Nallekin innostui hetkittäin körmyyttämään Lumoa.

Nätti Lumo.

Jee, kun on kivaa juosta kaverin kanssa.

Herra Hukkanen.

Lumo alakynnessä.

Pellolle, kun päästiin niin Lumossa oli virtaa kuin pienessä kylässä. Se juoksikin hirveää rinkiä välillä itsekseen, kun kukaan ei lähtenyt sen perään.

Hukka on Lumon suurin idoli.

Lumo ja Hukka.

Ja Nallekin saatiin taas välillä juoksemaan.

Kolmen kopla.


Välillä pidettiin jonkin sortin torikokousta.